Folk met wereldklasse uit het Hoge Noorden

Hoewel hun focus op Scandinavische folk ligt , laat Dreamers’ Circus voortdurend toe dat hun muziek hen naar nieuwe horizonten brengt. Met organisch en vloeiend gemak, drijven ze door een circus van thema's, harmonieën en hard-swing grooves. Hun unieke visie en aanpak bracht hen tot samenwerkingen met muzikanten uit de rock, jazz en symfonische wereld. Ze ontmoetten elkaar bij toeval op een nacht tijdens een folkfestival in Kopenhagen. Ale en Rune stonden in de hoek van een kroeg te jammen. Nikolaj kwam binnen, zette zich aan de piano en begon mee te spelen. Ze belandden samen en speelden de hele nacht door. Ze brachten hun eerste CD, ‘A Little Symphony’ uit in juni 2013. Ze namen 13 van hun eigen composities op met special guests: the ‘Danish String Quartet’; de 13-koppige brass band ‘European Travelling Brass Carnival’ en de Indische bansuri-virtuoos Rishab Prasanna. Tijdens de Danish Folk Music Awards kregen ze de prijzen ‘Talent of the Year’, ‘Album of the Year’ en ‘Artist of the Year’ (Ale Carr) – en werd Nikolaj and Ale genomineerd als ‘Composer of the Year’

Rune Tonsgaard Sørensen, viool
Ale Carr, zither
Nikolaj Busk, piano & accordeon

www.dreamerscircus.com

Recensies

  • Vanavond genoten van een verrassend mooi concert. We kijken uit naar meer van die programmaties. Ronduit schitterend! Dan eens levendig, dan ingetogen en dan weer aanstekelig vrolijk.


    Een cdtje ter herinnering gekocht (en laten handtekenen). Zonde dat de zaal maar halfvol zat. De afwezigen hebben drie grootse muzikanten gemist!!


    De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat onbekende programmaties zoals bv Dreamers' Circus veelal gewoon schitterend zijn.

    Een muzikale avond om nooit te vergeten. Mooi zo!    Wim Swinnen - Mieke Wauters